home

Navigatie

 

Demontage

Na aanschaf van de Simplex heb ik eerst wat tijd genomen om de fiets eens rustig in me op te nemen. Als je meteen na aanschaf begint met demonteren loop je het risico een en ander over het hoofd te zien. Soms geven kleine beschadigingen een aanwijzing dat een bepaald onderdeel op de bewuste plek gemonteerd heeft gezeten. Jammer om dit dan al weg te hebben geschuurd.

Aardig voorbeeld van waakzaam demonteren is het achterspatbord. Na demontage van de reflector werd duidelijk dat deze bevestigd is voordat het witte achterspatbordeinde verplicht werd (1935). Achter de reflector kwam namelijk een stukje zwarte lak met biezen te voorschijn. Er is dus om de reflector heen geschilderd. Blijkbaar waren de biezentrekkers bij Simplex nog niet op de hoogte van de noodzaak van een reflector welke midden jaren ’20 verplicht werd gesteld. Mogelijk is dit een bewijs dat de fiets van voor die tijd stamt maar helemaal zeker is dit natuurlijk niet.

 

achterspatbord met reflector

Simplex heeft bij het ontwerpen van zijn fietsen steeds gebruik gemaakt van borgmoeren die niet met de standaard ring- en steeksleutels te demonteren zijn. Ik heb om die reden diverse gereedschappen gemaakt om het geheel los te krijgen. Een hamer is er niet aan te pas gekomen, en maar beter ook want daar krijg je voornamelijk oppervlaktedeformaties en ergernis van!

Op de foto staan van links naar rechts met bijbehorend gereedschap:

- stofkap voorwiel (met standaard verkrijgbaar gereedschap)
- stofkap trapas
- rechter naafcup S.A.
- S.A.-drijfkop (waarmee het tandwiel gedemonteerd kon worden)
- borgmoer voorwiel
- borgmoer trapas

Het gereedschap is met behulp van een draaibank gemaakt en de nokken zijn blokjes die precies in de uitsparingen in de onderdelen passen. Het is belangrijk om deze nokken op zo veel mogelijk plaatsen vast te lassen. Ik heb gemerkt dat als de buis te dun is of de las te zwak, de nokken eenvoudig uitbreken.

 

demontagegereedschap

 

De fiets is nu gedemonteerd met uitzondering van het stuur. Ik moet nog even rustig bekijken hoe het stuur opgebouwd is, en bovendien is er wat soldeerwerk aan verricht wat het demonteren van de stangen bemoeilijkt. Zo als ook eerdere foto`s laten zien is er nog veel werk te verrichten maar nu kan ik per onderdeel mijn plan smeden.

 

exploded view

 

 

Copyright by Maarten Waarlé, © 2006 ...
All rights reserved.

terug

verder

Last update: 11-01-2006