home

Navigatie

 

Fongers herenfiets, model CCG, 1e soort B. Het frame is in 1942 gebouwd. Of de fiets nog tijdens de oorlog afgemonteerd en verkocht is of pas daarna is niet te zeggen.

De framehoogte van 72 cm (70 cm gemeten tot de bovenkant van de trapas) werd alleen op bestelling gemaakt. Een tweede bovenbuis zoals bij deze fiets werd in dat geval door Fongers aangeraden. Voor allebei moest een meerprijs worden betaald. Het model CCG was het op één na duurste model van Fongers, waarvan maar kleine aantallen zijn verkocht. Al met al een bijzondere fiets, temeer omdat hij in een tijd gemaakt werd toen fietsen alleen op de bon verkrijgbaar waren.

 

Fongers "CCG, 1e soort B", 1942

De wielen zijn niet origineel, maar vermoedelijk was de fiets oorspronkelijk afgemonteerd met een F&S Torpedo terugtrapremnaaf. Ook verder heeft de fiets van intensief gebruik te lijden gehad. Zie hiernaast de verweerde transfers op balhoofdbuis, zadelbuis en achterspatbord. De fiets is dubbel groen gebiesd, terwijl goedkopere Fongers-modellen enkelvoudig groen gebiesd waren.

 

Fongers "CCG, 1e soort B", 1942

Twee typische Fongers-constructies (deels alleen op duurdere modellen toegepast): links de Fongers veiligheidsvoorvork volgens octrooi uit 1923, die bij een spontane breuk van de binnenbalhoofdbuis een valpartij moet voorkomen; rechts de speciale Fongers Thompson-trapas met twee klembouten aan de onderkant, waarbij de trapaspotten tezamen één geheel vormen.

 

Fongers "CCG, 1e soort B", 1942

De originele Philips-verlichting op deze fiets is wonderwel nog  compleet bewaard gebleven: Philidyne koplamp, Philidyne achterlicht met aansluiting aan de onderkant en Philidyne 7422 dynamo.

 

Fongers "CCG, 1e soort B", 1942

 

Copyright by Herbert Kuner, © 2004 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 13-02-2004