home

Navigatie

 

Simplex zweeffiets uit 1953 of 1954 in de versie met terugtraprem. Het zadel is hierbij opgehangen aan een bladveer die onderdeel is van de frameconstructie. Ook in de voorvork zit een beperkte mate van vering door middel van een schommelbeweging rond het kroonstuk (waar zich rubber blokjes bevinden), die door de bladveerconstructie vr het balhoofd verend wordt opgevangen. Al met al resulteert dit in een fiets met een vrij ongewoon uiterlijk.

 

Simplex zweeffiets, 1953

Om te zorgen dat zadel en voorvork alleen verticaal veren en niet naar opzij zwabberen zijn ze voorzien van geleideconstructies. De ronde moer bovenaan de geleiding in de "zadelbuis" kan tevens losser en vaster gedraaid worden, waarmee de stroefheid van de veerbeweging kan worden aangepast aan de wensen (en het lichaamsgewicht) van de berijder.

 

Simplex zweeffiets, 1953

De zweeffiets is maar in een relatief kleine oplage gemaakt: hij was duur, en hij viel wat de verkoop betreft tegen, waardoor hij maar ca. 2 jaar gebouwd werd. Omdat de fietser zich bij het trappen constant omhoog duwt, verdwijnt een deel van de trapenergie in de op en neer gaande bladveer.

 

Simplex zweeffiets, 1953
De Simplex zweeffiets uit de folder van 1953. De fiets was toen leverbaar met terugtrapremnaaf of met kabelbediende trommelremmen (bediening met remstangen was vanwege de vering in de vorkkroon niet handig). Het model werd standaard met zwart gelakte velgen afgeleverd. Vooral de uitvoering met trommelremmen was met f 260,- behoorlijk aan de prijs.

Zie ook de tekening van het prototype van deze fiets uit 1949 onder octrooien.

 

Simplex zweeffiets, folder 1953

 

 

Copyright by Herbert Kuner, 2008 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 21-09-2011