home

Navigatie

 

Demontage van de trapas. Deze is nog in zeer goede conditie, al is hij geen 70 jaar oud. Hij lijkt eerder uit de jaren vijftig, toen ook het voorwiel en waarschijnlijk het voorspatbord en het stuur werden vervangen. Dit vermoeden wordt bevestigd nadat de cups uit de bracket geslagen zijn: de bracketdiameter was iets te ruim, en dat heeft de fietsenmaker die deze trapas ooit heeft gemonteerd, met een stuk blik opgevuld dat uit een sigarenblikje merk "Willem II" was gesneden.

De cranks zijn in ieder geval nog origineel. In beide cranks is de vreemde code "G 23" ingeslagen, en op het kettingwiel staat het bekende logo van de Engelse onderdelenfabrikant Williams: E (Edward) W (Williams) O (= gemaakt tussen 1 augustus 1928 en 31 juli 1929).

 

 

Williams-kettingwiel

Ook op de binnenbalhoofdbuis van de voorvork staat de code G 23. Hij staat op een blank geschuurde plek, en ook bovenaan is aan de achterkant een blankgeschuurde plek. Hier heeft de vork bij het draaien aangelopen, en dat is de tweede echte tegenvaller: de binnenbalhoofdbuis is krom en moet gericht worden. Bij de latere montage van de fiets, aan het einde van de restauratie, zal blijken dat hier nog meer aan de hand is ...

 

voorvork

De bekabeling was een warboel - allerlei soorten kabels, bij elkaar gedraaid en gesoldeerd, met tape er omheen... Het lijkt ontzettend prutswerk maar - het werkt! Met de schakelaar op het stuur kan tussen de twee koplampen heen en weer worden geschakeld.

 

Het kale frame, de voorvork, de bagagedrager en de velgen gaan naar een gespecialiseerde fietsenmakerij waar ze ervoor zorgen dat achter de trapas een nieuw mannetje ingesoldeerd wordt en alle onderdelen gestraald worden en van primer en zwarte poedercoating worden voorzien (rechter helft van de montagefoto). Dat van de poedercoating was niet helemaal volgens afspraak, maar omdat het een vrij harde afwerklaag is heeft het toch wel zijn voordelen. Maar uiteindelijk moet de fiets natuurlijk groen worden.

 

kaal frame voor en na poedercoaten

Het nieuwe mannetje zit keurig ingesoldeerd.

Ondertussen is ook de kettingkast terug van De Woerd, voorzien van een groen lakdoek, en wordt bij een plaatselijke verfwinkel dezelfde groene tint gemengd. Ze gebruiken daarvoor Teoflux-verf (de fabrikant zit in Breda). Het is een autolak, maar al voor de oorlog was ook rijwiellak van het merk Teoflux verkrijgbaar. Helaas is tegenwoordig nergens meer echte, harde rijwiellak (moffellak) verkrijgbaar.

 

nieuw mannetje

 

Copyright by Herbert Kuner, 2005 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 05-09-05