home

Navigatie

 

Voor- en achternaaf in gedemonteerde staat. Voor de montage worden de naafhulzen weer opnieuw zwart gelakt. Te vervangen onderdelen zijn: het schroeftandwiel (gekocht bij een fietsenmaker met ongebruikte oude voorraad) en de as van de achternaaf, en een conus en de as van de trommelremnaaf.

 

gedemonteerde wielnaven

Een tegenvaller hier: de linker cup van de achternaaf is flink versleten. Het zou niet makkelijk zijn om hier vervanging voor te vinden, en ook een complete, andere achternaaf van ongeveer dezelfde ouderdom ligt op beurzen en dergelijke niet voor het oprapen. Ik zal de naaf handhaven zoals hij is, tot de cup ooit helemaal doorbreekt.

 

versleten cup in de achternaaf

Nu is het reviseren en schilderen klaar en zijn de wielen ingespaakt. Zwarte naven, groene velgen. De revisie van met name de trommelremnaaf gaf een heel goed resultaat. De wielen zijn op de traditionele manier gevlochten gespaakt; bij de laatste kruising van elke spaak zijn ze dus onderling "getwist". Historisch minder verantwoord is het feit dat de wielen met nieuwe RVS-spaken zijn ingespaakt, dit bij gebrek aan vernikkelde of zwart gelakte spaken.

Behalve de wielnaven worden ook de cranks zwart geschilderd. Van een mogelijke oorspronkelijke nikkellaag was niets te zien, vandaar. Bij het balhoofdstel was ik minder zeker van de oorspronkelijke staat. Ik heb besloten om de onderdelen samen met de lamphaak bij een galvanisch bedrijf te laten vernikkelen (een prijzige klus), ook gewoon vanwege het mooiere uiterlijk.

De trapas is inmiddels gereviseerd. Schoonmaken en met nieuw vet monteren was voldoende.

 

ingespaakte wielen

 

Copyright by Herbert Kuner, 2005 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 05-09-05