home

Navigatie

 

Simplex "Neo" uit 1940 in nog relatief gave en originele staat. Deze fiets werd vooral tijdens de oorlog regelmatig gebruikt, daarna weinig meer. Daardoor zijn bijvoorbeeld het "Favorite 961"-zadel en de lakdoek-kettingkast nog origineel, wat anders meestal niet het geval is.

 

Simplex "Neo", 1940

Kenmerkend uiterlijk van een oude Simplex-toerfiets: het karakteristieke balhoofdplaatje, de spatborden en de vorm van de voorvorkkroon. De verlichting is van Bosch, de achternaaf een F&S Torpedonaaf in zwart, zoals tijdens de oorlog gebruikelijk.

 

Simplex "Neo", 1940

Twee opvallende details: een door Hopmi geproduceerd Fort-klokslot (links, dit type was in 1940 al vrij ouderwets) en een belastingplaatje (rechts) van 1940/41, het laatste jaar dat in Nederland rijwielbelasting werd geheven. De trapas is van het Thompson-type, een kenmerk van de Simplex "Neo"-modellen.

 

Simplex "Neo", 1940
De Simplex "Neo" was het basismodel, tegenover de duurdere Simplex "Cycloïde"-modellen met vaste groefkogellagers in trapas en wielen. Hier een afbeelding uit de folder van 1939. Het model Neo was verkrijgbaar in diverse afmontages. De fiets hierboven kostte in 1939  f 50,-. Er zitten verder geen extra's op. De koper wilde kennelijk een goede (merk Simplex) en eenvoudige fiets hebben. De bagagedrager op de fiets is anders dan die uit de folder - de drager uit de folder heeft geen klapstandaard.

 

Simplex "Neo", folder 1939

 

 

Copyright by Herbert Kuner, © 2004 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 22-06-2004