home

Navigatie

 

Crankoog-reparatie

Een ander onderdeel waar voor de proefrit nog aan gewerkt moet worden is de rechter crank met daaraan vastgelast een half vergaan damespedaal. Het originele pedaal is de vorige eigenaar blijkbaar kwijt geraakt, met medeneming van de schroefdraad in de crank. Vast lassen van een ander pedaal was toen kennelijk de oplossing. En gelukkig maar want was er destijds voor een andere crank gekozen dan was deze bijzondere driearmige Simplex-crank verloren gegaan.

Fietsenmakers van weleer hadden een elegante methode tot hun beschikking om een crank met kapotte schroefdraad in het pedaaloog te kunnen blijven gebruiken. Er waren crankreparatiedoosjes te koop met daarin twee tappen (rechts + links) voor een groter gat met schroefdraad in het crankoog, en vervolgens kon je daar kant-en-klare opvulringen indraaien met schroefdraad aan buiten- en binnenkant.

 

crankoog-reparatieset (Juncker, 1926)

 

Bij gebrek aan zo'n handige reparatieset heb ik besloten om met behulp van een draaibank een bus met nieuw schroefdraad te draaien. Als basismateriaal heb ik het pedaaloog van een andere crank gebruikt. Door de vastgelaste pedaal van de originele crank af te zagen en het pedaaloog van deze wat groter dan oorspronkelijk uit te boren kon de bus in de juiste positie worden vastgesoldeerd.

 

gelaste crank:

gelaste crank

 

uitgeboorde crank met tonnetje:

uitgeboorde crank met tonnetje

 

crank verwarmen:

crank verwarmen

 

crank gesoldeerd:

crank gesoldeerd

 

Ik ben er overigens nog flink mee aan het stoeien geweest want het bleek dat een crank te veel massa heeft om met een gemiddeld formaat propaanbrander te kunnen worden verwarmd. Een kennis met een zuurstof-propaan-brander bood uitkomst.

    Ik heb eerder eens geprobeerd een crank te repareren door er een nieuw pedaal oog aan te lassen maar het bleek dat de krachten op een pedaal te groot zijn om een las in de crankarm toe te laten. De crank brak ondanks alle voorzorgsmaatregelen bij het lassen. Vandaar dus deze keer een poging door middel van hardsolderen maar helemaal zeker ben ik er niet van. De proefrit zal het bewijs leveren.

 

 

Copyright by Maarten Waarlé, © 2006 ...
All rights reserved.

terug

verder

Last update: 17-01-2010