home

Navigatie

 

7 maart 2001

Ik heb het fietsframe compleet in de bankschroef op de werkbank gehad om de trapas te demonteren. Het vermoeden dat er op de as linkerschroefdraad gesneden is was al aanwezig, en inderdaad, dat bleek ook het geval, ben er voorzichtig mee geweest. Alles is nu gedemonteerd, niets is beschadigd. Het vet zat nog volop in de lagers en was niet eens opgedroogd of uitgehard, uitwendig was de fiets vies, maar inwendig nagenoeg niet verontreinigd. Een trapas met het getal 27 (dit moet het ingeslagen jaartal van de trapas zijn) kwam als nieuw en geheel zonder roest tevoorschijn. Daar stond ik wel even van te kijken. Ook de kogeltjes van de trapas zagen er nog als nieuw uit. Ben dus niet van plan die te vernieuwen.

     Hoop dit weekeinde gelegenheid te hebben de onderdelen te reinigen met wasbenzine. De pedalen vertoonden in tegenstelling tot de trapas flinke slijtagesporen en moeten sowieso vernieuwd worden (versleten en uit de lagers gelopen). Dit zegt iets over de kwaliteit van de trapas en kettingwiel (die moeten toch even oud zijn en vertonen geen slijtagesporen). De cranks worden opnieuw vernikkeld.

 

bracket met biezen

 

Het frame is reeds uitgetekend. Op sommige plaatsen heeft de laklaag ondanks de goede kwaliteit flink te lijden gehad door slijtageplekken (ter plaatse van de knieŽn van de vorige eigenaar(s) was de lak doorgesleten) alsmede door weersinvloeden. De groene biezen waren echter in hoeken nog te herkennen, en onder de plaats waar de kettingkast heeft gezeten waren ze nog als nieuw, en waar deze afgesleten waren, waren ze toch nog herkenbaar door dikteverschil in de resterende verflaag. De spatborden en voorvork zullen een groter probleem worden wat biezen betreft, maar misschien kom ik met schuren wel iets tegen, men heeft deze onderdelen vroeger al eens zwart geverfd.

 

gedemonteerde trapas

 

 

 Beginpagina  
 Woord vooraf  
 7 maart 2001  Demontage trapas. Biezen zoeken.
 4 april 2001  Biezen en transfers. Geroeste spatborden.
 24 april 2001  Kettingkast, banden, spatborden.
 6 mei 2001  Voorwiel spaken, stofkap herstellen, banden.
 15 mei 2001  Biezentrekker gekocht.
 27 mei 2001  Biezen trekken, achternaaf, nieuwe onderdelen.
 26 juni 2001  Spatborden, tip voor het biezen.
 14 augustus 2001  Stuur, dynamo, nog steeds geen spatborden.
 23 september 2001  Kettingkast biezen, oppervlaktebehandeling.
 15 oktober 2001  Eerste proefrit en allerlei kleine afwerkdingen.
 21 oktober 2001  Handvatten, nieuw glaasje voor de koplamp.
 22 oktober 2001  Conclusie.

 

Copyright by W.P. van Zeijl and Herbert Kuner, © 2002 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 17-03-2002