home

Navigatie

 

oud en nieuw voorspatbord

 

23 september 2001

Het werk aan de fiets heeft even stilgelegen. Tot begin deze week eindelijk de bestelde Burco-spatborden waren gearriveerd. Ze waren alleen met gouden bies in plaats van zonder, zoals door mij besteld. De rijwielhandelaar gaf toe dat ze niet overeenkomstig bestelling waren en vroeg me of ik ze nog wel hebben wou. Nou dat kun je begrijpen, ik sprong een gat in de lucht. Want beter een foute bies dan helemaal geen spatborden. De nieuwe spatborden waren trouwens gemoffeld (of het moet erg harde lak zijn). In ieder geval ging de gouden bies er vlot af met thinner terwijl de lak heel bleef, ik hoefde die spatborden dus niet over te spuiten. Het biezen ging in een keer goed! Beide spatborden hebben een keurige groene bies van 1 mm dik en zijn inmiddels gemonteerd.

     Daarna heb ik het met de lakdoek kettingkast geprobeerd, daar zat ook een gouden bies op. Dat zat me al tijden dwars maar ik durfde de bies niet te verwijderen, wegens kans op oplossen van de lakdoekafwerking. Maar nu heb ik het toch maar uitgeprobeerd op een onzichtbaar stukje van de achterkant. De lakdoek bleef heel! Daarna op de gouden bies, ook die vloog er af!

     Vervolgens heb ik het geheel met plakband opgespannen op een plankje, van een houtje en een spijker provisorisch een passer gemaakt, de biezentrekker er in vastgezet en uitgeprobeerd door eerst op een plankje een cirkel te trekken. Dat lukte prima, daarna op de kettingkast wat ook prima ging. De rest van de biezen heb ik langs een latje en een buigbare loden lineaal getrokken (ben vroeger tekenaar geweest). Onderin zit een klein kloddertje, dat laat ik zo, want als ik daar wat aan doe maak ik het alleen maar erger in plaats van beter.

 

kettingkast biezen
gebiesde kettingkast

 

Berini eitje

 

Het nieuwe, inmiddels ingekorte voorspatbord is gemonteerd in de voorvork. (Het oude voorspatbord blijft heel, die bewaar ik wel zodat er later weer een fiets van gemaakt kan worden.) Daarna heb ik er een 32 cc Berini type M13 (zgn. "eitje") op gemonteerd.

     De te vernikkelen delen worden woensdag terug verwacht van het galvaniseerbedrijf. Het stuur is helaas niet te vernikkelen, er zit een geribbelde zwarte kunststof cellulose afwerking op, die zou er bij het vernikkelen af gaan en dat wil ik niet.

     Het kettingwiel is evenals het frame eerst behandeld met zinkcompound. Dit is een coating welke tevens als grondverf dienst kan doen, het biedt echter ook galvanische bescherming. Het is verkrijgbaar in spuitbussen. Als verfhandelaren hierover niet beschikken is er vast wel een ijzerhandel die dit verkoopt. Het is na ca. 10 minuten handdroog en na 12 uur overschilderbaar. Belangrijk is zeer goed schudden van tevoren en op de juiste temperatuur van minimaal 15 graden letten (anders gaat het sputteren en dat geeft een lelijk gespikkeld effect, wat je blijft zien).

     Daarna heb ik de onderdelen gespoten met Acrylverf. Dit is even oefenen, het is een dunnere laag dan zinkcompound. Meerdere dunne lagen over elkaar zetten en tussen twee lagen ca. 10 a 15 minuten wachten. Belangrijk is de temperatuur (moet ca. 20 graden zijn) en de relatieve vochtigheid. Als deze te hoog is kunnen doffe plekken ontstaan.

 

geschilderd kettingwiel

 

 

 Beginpagina  
 Woord vooraf  
 7 maart 2001  Demontage trapas. Biezen zoeken.
 4 april 2001  Biezen en transfers. Geroeste spatborden.
 24 april 2001  Kettingkast, banden, spatborden.
 6 mei 2001  Voorwiel spaken, stofkap herstellen, banden.
 15 mei 2001  Biezentrekker gekocht.
 27 mei 2001  Biezen trekken, achternaaf, nieuwe onderdelen.
 26 juni 2001  Spatborden, tip voor het biezen.
 14 augustus 2001  Stuur, dynamo, nog steeds geen spatborden.
 23 september 2001  Kettingkast biezen, oppervlaktebehandeling.
 15 oktober 2001  Eerste proefrit en allerlei kleine afwerkdingen.
 21 oktober 2001  Handvatten, nieuw glaasje voor de koplamp.
 22 oktober 2001  Conclusie.

 

Copyright by W.P. van Zeijl and Herbert Kuner, 2002 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 03-07-2002