home

Navigatie

 

24 april 2001

Ben er inmiddels in geslaagd een passende lakdoekkettingkast op de kop te tikken. Deze was normaal in de winkel te koop en kwam via een plaatselijke rijwielhandelaar van firma De Woerd uit Barneveld. Het was zelfs zo dat de gaatjes in de bevestigings-stripjes van het oude gazelle frame correspondeerden met de gaatjes van de kettingkast-beugel. In 75 jaar is er dus niets veranderd wat dit onderdeel betrof. Ook de nieuwe ketting paste prima in de oude vertanding van de kettingwielen van trapas en achteras De banden zijn in bestelling, dat duurt even; niet dat dat nou zo iets bijzonders is want de maat is gewoon 28" x 1 1/2", maar die nieuwerwetse banden hebben allemaal reflectiestreepjes. Daarom moeten ze uit Duitsland komen, daar zijn reflectiestreepjes niet verplicht. Gezocht naar een biezentrekker, iedere schilder weet dat ze bestaan maar niemand heeft er een. Een bekende schilder tracht een voor me op de kop te tikken.

     De spatborden zijn inmiddels afgebrand en helemaal kaal gemaakt. U weet, op sommige plaatsen ging ik er doorheen. Die gaten tracht ik af te dichten met latoenkoper. Dat vertinnen en afdichten is de komende weken gepland (aan de buitenkant opvullen, afschrapen en weer glad maken). Gelukkig heb ik een flinke soldeerbrander met een grote vlam (van een dakdekker) en een grote propaangasfles, want met een hobby- of kampeerbrandertje begin je niet veel.

     Hierbij ook een foto van het frame van vorige week, dat is kaalgemaakt voorzover noodzakelijk en in de zinkcompound is gezet.

 

frame in de zinkcompound

 

 

 Beginpagina  
 Woord vooraf  
 7 maart 2001  Demontage trapas. Biezen zoeken.
 4 april 2001  Biezen en transfers. Geroeste spatborden.
 24 april 2001  Kettingkast, banden, spatborden.
 6 mei 2001  Voorwiel spaken, stofkap herstellen, banden.
 15 mei 2001  Biezentrekker gekocht.
 27 mei 2001  Biezen trekken, achternaaf, nieuwe onderdelen.
 26 juni 2001  Spatborden, tip voor het biezen.
 14 augustus 2001  Stuur, dynamo, nog steeds geen spatborden.
 23 september 2001  Kettingkast biezen, oppervlaktebehandeling.
 15 oktober 2001  Eerste proefrit en allerlei kleine afwerkdingen.
 21 oktober 2001  Handvatten, nieuw glaasje voor de koplamp.
 22 oktober 2001  Conclusie.

 

Copyright by W.P. van Zeijl and Herbert Kuner, 2002 ...
All rights reserved.

terug

Last update: 05-05-2002